Historie

Shave ice i beger02 med flaskeEn Shave Ice produseres i en maskin som høvler en frossen isblokk med et barberblad – derav navnet Shave Ice. Dette skaper en myk snøaktig tekstur. Så blir snøen pakket som en snøball i et shave ice beger og spesial sirup helles over isen og gir deg en helt unik smaksopplevelse.

Tropical Shave Ice er en fargerik og smakfull is som er lett og luftig i konsistensen og spises med skje. Isen smelter lett på tungen og man kan kombinere opptil tre smaker på en is. Opprinnelsen til Shave ice kommer fra Hawaii. Der får man kjøpt Shave Ice i kaffebarer, is barer, Shave Ice stander, lunsjvogner og spesielt på alle offentlige begivenheter. Noen kaller det snow cone (snø kjegle), men lokalt på Hawaii kalles det Shave Ice. (Snow cone er nesten det samme som Shave Ice bare at snøen er skuttet opp mye grovere). Japanske plantasjearbeidere som migrerte til Hawaii omkring 1920 til 1930 for å arbeide i sukker og ananasfeltene kjøpte Shave ice på Hawaii. Når de Japanske innvandrerne flyttet fra plantasjene, så åpnet noen deres egne matbutikker der begynte de å selge Shave ice. Shave ice ble kommersielt og det var, og det er, fortsatt kjempe populært!

I Norge er Laguna Produkter AS landets største produsent og leverandør av Shave Ice. Herunder merket Tropical Shave Ice.